Dolfin

Chocolade van Dolfin – Samenstelling & bewaring

Van waar komt de cacao die in de Dolfin-chocolade wordt gebruikt?

De cacaobonen die in onze recepten worden gebruikt, zijn van verschillende herkomst en worden zorgvuldig geselecteerd om u een unieke ervaring te bieden.

Van West-Afrika via Vietnam of Papoea-Nieuw-Guinea tot Latijns-Amerika nemen ze ons mee op een ontdekkingsreis naar verre horizonten.

Waar staat het cacaogehalte voor?

Overeenkomstig de Europese wetgeving slaat het cacaogehalte op de samenvoeging van drie elementen: cacaoboter, cacaomassa en cacaopoeder.

Niet alleen een hoog cacaopercentage staat borg voor kwaliteit. De selectie van de cacaobonen en alle stadia van de chocoladeproductie spelen immers een belangrijke rol. Daarnaast is de vakkennis van de Belgische meester-chocolademakers eveneens een bepalende factor voor de smaak en het aromatisch palet van een chocolade.

Bevat chocolade van Dolfin GGO's?

Nee, absoluut niet, en daar zien we op toe!

Bevat chocolade van Dolfin plantaardige vetten (palmolie)?

Chocolade van Dolfin bevat die niet. Hij is immers gemaakt van zuivere cacaoboter!

Wel kunnen bepaalde ingrediënten, met name koekjes (speculaas, zandkoekjes, “petit beurre”) een zeer kleine hoeveelheid bevatten, omdat ze nu eenmaal niet weg te denken is bij het bereid en bakken ervan. Merk hierbij wel op dat deze speculaas ook een bio- en Fairtrade-certificaat heeft.

Wat is de samenstelling van Dolfin-cacaoboter?

Cacaoboter is geen samengesteld ingrediënt, ze bestaat uit één product en is het resultaat van het persen van de cacaomassa (of pasta), die zelf het product is van het malen van de cacaobonen. Al onze chocolade bevat 100% zuivere cacaoboter. We gebruiken geen vervangmiddelen.

Hoe wordt Dolfin-chocolade best bewaard?

Chocolade is een delicaat en complex product.

Hij is zeer gevoelig voor geuren, licht en temperatuurschommelingen. Bijgevolg wordt chocolade bij voorkeur bewaard op een koele, donkere en droge plaats, liefst tussen 14 en 18°C.

Wij raden u eveneens aan chocolade niet te bewaren in de buurt van levensmiddelen of andere stoffen met een krachtige geur (bijvoorbeeld specerijen), omdat de chocolade die geur zou kunnen opnemen.

Hoe lang kunt u chocolade van Dolfin bewaren?

Om ten volle van de smaak, de geur, de aanblik en andere zintuiglijke eigenschappen te kunnen genieten, raden wij u aan Dolfin-chocolade te verbruiken vóór de houdbaarheidsdatum die op de verpakking staat. Die valt ongeveer 13 tot 15 maanden na de productiedatum.