Cocoa Act 4: ons duurzaamheidsplan

Sinds 2021 is chocoladefabriek Dolfin bezig met een exclusief plan voor duurzaamheid en ethiek: Cocoa Act 4. We zorgen ervoor dat de waarden die ons dierbaar zijn zoveel mogelijk gerespecteerd worden in elke stap van het productieproces, van de teelt van de cacaobonen tot de levering van onze chocolade.

Onze inzet pvoor duurzame chocolade​

Cocoa Act 4 is een ethisch duurzaamheidsplan van Maison Dolfin. Als wereldburgers willen we ons steentje bijdragen aan de toekomst van onze planeet. Dit plan dient als leidraad voor al onze acties en is gebaseerd op vier belangrijke pijlers: de mens, de planeet, kwaliteit en transparantie.

De vier pijlers van Cocoa Act 4

1.

De mens

Het werk van iedereen naar waarde schatten

Bij Dolfin geloven we dat duurzaamheid begint bij het respecteren en de professionele en persoonlijke ontwikkeling van elk individu.

In onze chocoladefabriek worden alle spelers in de productieketen van onze chocolade naar waarde geschat, of ze zich nu in België of elders in de wereld bevinden. Door de mens centraal te stellen in wat we doen, bouwen we mee aan een rechtvaardige toekomst voor iedereen.

Eerlijke arbeidsomstandigheden voor de cacaoproducenten

We zetten ons in om de levensstandaard van de producenten van cacaobonen in de ‘Parc’-gemeenschap in Ivoorkust te verbeteren. We bieden hen waardige arbeidsomstandigheden en lonen.

De cacaoboeren krijgen een ‘kwaliteitspremie’ wanneer ze hun cacaobonen verkopen aan het fermentatiecentrum van Dolfin. Ze krijgen ook een ‘chocoladebonus‘ van € 0,10 per kg verkochte chocolade. Met het bedrag dat ingezameld wordt dankzij de ‘chocoladebonus’, worden collectieve projecten binnen de ‘Parc’-gemeenschap gefinancierd (school, kraamkliniek, water- en elektriciteitsvoorziening enz.).

2.

De planeet

De bescherming van ons milieu

Ons ‘Cocoa Act 4’-plan stelt diep respect voor onze planeet centraal. Als Belgische chocoladefabriek die zich inzet voor een duurzame toekomst, ondernemen we concrete acties om ons milieu te beschermen voor de toekomstige generaties.

Milieuvriendelijke productie van chocolade

We zetten de producenten aan tot verantwoorde landbouw. We zorgen voor hun opleiding en gaan de strijd aan tegen ontbossing door middel van herbebossingsacties.

We hebben ook het plasticgebruik in onze verpakkingen met 80% verminderd. Voortaan worden onze chocoladetabletten verpakt in wikkels van FSC-gecertificeerd karton. Onze doorzichtige doosjes worden gemaakt van gerecycled pet en zijn volledig recyclebaar.

Nous avons également réduit de 80 % notre utilisation de plastique dans nos emballages. Désormais, nos tablettes de chocolat sont enveloppées dans des pochettes en carton certifiées FSC. Nos boîtes transparentes sont fabriquées à partir de PET recyclé et sont entièrement recyclables.

3.

Kwaliteit

De creatie van uitzonderlijke chocolade

In onze Belgische chocoladefabriek is de zoektocht naar de beste kwaliteit een prioriteit. We streven ernaar om uitzonderlijke chocolade te maken, zodat we de klant elke keer opnieuw een geweldige smaakbeleving bieden.

Strenge controle van de chocolade

Om dit streven naar uitmuntendheid waar te maken, controleren we de kwaliteit van onze chocolade in alle schakels van de productieketen. We selecteren nauwgezet de verse bonen van onze producenten. De cacaobonen worden overgebracht naar ons centrum in Ivoorkust en er gefermenteerd. We gebruiken uitsluitend natuurlijke ingrediënten van topkwaliteit die zorgvuldig uitgekozen worden door onze meester-chocolatiers.

4.

Transparantie

De traceerbaarheid van onze producten

Voor Maison Dolfin is transparantie een fundamentele waarde. We vinden dat onze klanten het recht hebben om de oorsprong en het traject van elk ingrediënt in onze chocolade te kennen. Daarom verbinden we ons ertoe de ingrediënten in onze duurzame chocolade volledig traceerbaar te maken.

Controleerbare duurzaamheidsbeloftes

Onze beloftes voor het maken van duurzame Belgische chocolade zijn concreet, duidelijk en meetbaar. Je vindt ze in ons jaarverslag, dat je kunt raadplegen op onze website of via de QR-code op onze tabletten.

Gazette Cocoa Act 4

Wil je meer te weten komen over onze duurzame chocolade?