Wie zijn wij?

Dolfin, The Art of Blending

Sinds haar oprichting in 1989 munt chocoladefabriek Dolfin uit in het combineren van kwaliteitsvolle chocolade met uitzonderlijke natuurlijke ingrediënten.

Maison Dolfin: een verhaal vol passie en inzet

Het verhaal van Maison Dolfin is in de eerste plaats een verhaal van passie voor kwaliteitsvolle Belgische chocolade. In de loop der jaren is onze chocoladefabriek over de hele wereld een begrip geworden op het vlak van duurzame kwaliteitschocolade. Ze staat ook bekend om haar feilloze beheersing van het volledige productieproces.

1.

Expert in het combineren van smaken

Sinds haar oprichting weet Maison Dolfin haar klanten te verleiden met haar chocolade met harmonieuze en verrassende smaakcombinaties. De meester-chocolatiers van Dolfin paren de chocolade op basis van pure cacaoboter op geslaagde wijze met natuurlijke ingrediënten die over de hele wereld zorgvuldig worden uitgekozen. Dat leidt tot heerlijke, vernieuwende en verfijnde creaties waar echte fijnproevers van smullen.

In 2007 krijgt Jean-Jacques de Gruben, een onvoorwaardelijke liefhebber van Belgische chocolade, de leiding over chocoladefabriek Dolfin. Hij zet deze traditie van uitmuntendheid voort en bouwt ze verder uit door nieuwe recepten te bedenken en het distributienetwerk uit te breiden in het buitenland.

2.

Streven naar meer duurzaamheid

Chocoladefabriek Dolfin is van bij haar oprichting een bedrijf dat evolueert en zich wil inzetten voor de ecologische en maatschappelijke uitdagingen van de toekomst. Dolfin is een pionier op dat vlak en streeft naar een duurzamere en ethischere chocoladeproductie. In 2008 wordt het de eerste gecertificeerd koolstofneutrale chocoladefabriek in België. In 2021 ontwikkelt het zijn eigen duurzaamheidsplan: Cocoa Act 4.

3.

Toenemend succes in het buitenland

Vandaag staat chocoladefabriek Dolfin bekend om haar uitmuntende chocolade. Onze populaire creaties, die Made in Belgium zijn, worden voortaan geëxporteerd naar meer dan 30 landen wereldwijd.

Onze missies

Aan je wensen voldoen met chocolade van topkwaliteit

Bij Dolfin willen we in de eerste plaats voldoen aan jouw wensen. We verbinden ons ertoe lekkere en gezonde producten te maken met traditionele chocolade op basis van pure cacaoboter en natuurlijke kwaliteitsingrediënten zonder toegevoegde vetstoffen en suikers. We bieden een collectie van hoogwaardige producten in uiteenlopende smaken aan, van traditioneel tot verrassend.

Ons inzetten voor de toekomst van de planeet.

De natuur levert ons de beste ingrediënten. Om ze te beschermen, willen we ons inzetten voor de toekomst van onze planeet. We zorgen ervoor dat elke stap in ons productieproces ethisch en duurzaam verloopt, van het planten van de cacaobomen tot het verpakken van onze chocolade. We doen aan verantwoorde landbouw, we geven de cacaoproducenten opleidingen, we roepen ontbossing een halt toe, we doen aan herbebossing en we beperken het gebruik van plastic in onze verpakkingen.

Centraal in die visie staat het Cocoa Act 4-plan dat we ontwikkeld hebben en dat onze inspanningen beschrijft. Het is een leidraad voor onze acties die steunt op vier belangrijke pijlers: de mens, de planeet, kwaliteit en transparantie.

Het welzijn en de voedselveiligheid respecteren

We stellen ons personeel alle nodige middelen ter beschikking om te voldoen aan de wettelijke en reglementaire vereisten op het vlak van welzijn op het werk, veiligheid en gezondheid. We willen al onze klanten kwaliteitsproducten bieden en houden ons dan ook nauwgezet aan de geldende wet- en regelgeving inzake voedselveiligheid van elk land waar we chocolade leveren.

Onze waarden

Kwaliteit

Al onze producten worden gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten, die over de hele wereld met de grootste zorg worden geselecteerd wegens hun uitzonderlijke kwaliteit.

Knowhow

We zetten het vakmanschap van de meester-chocolatiers voort bij het uitwerken van onze recepten en het maken van onze producten.

Traditie

We maken onze chocolade helemaal zoals het hoort volgens de Belgische traditie. Hij wordt geproduceerd in onze Belgische ateliers in Baulers (Nijvel).

Innovatie

Elke dag zoeken we naar nieuwe recepten met innovatieve combinaties, om ons aanbod uit te breiden en de meest veeleisende fijnproevers tevreden te stellen.

Duurzaamheid

We zetten ons in voor de planeet en voor een duurzame en ethische chocoladeproductie.

Bekijk het filmpje over Dolfin