De voordelen van ‘Cocoa Act 4’ voor planters

19 mei 2022

Wat zijn de praktische voordelen voor producenten die hun verse bonen naar het gistingscentrum van Dolfin in de PARC Community in Ivoorkust brengen?

Laten we uitgaan van een concreet voorbeeld.

Ik ben cacaoplanter en mama van een ziek kind. Helaas heb ik geen geld genoeg om bij de apotheek geneesmiddelen te gaan kopen. Wat moet ik doen?

Dankzij het ‘Cocoa Act 4’ programma, kan ik in amper 2 dagen genoeg geld verdienen om in mijn behoeften te voorzien. Ik hoef maar enkele peulen te plukken (1 dag), ze te pellen en mijn verse bonen naar het gistingscentrum van Dolfin te brengen (1 dag). Op dat moment ontvang ik de prijs per kilo + de ‘kwaliteitspremie’ van 100 FCFA. Daarmee kan ik meteen naar de apotheek!

Mocht ik niet op het programma hebben ingeschreven, dan had het 19 dagen geduurd vóór ik voldoende geld had. In dat geval had ik 1 dag moeten oogsten, 1 dag moeten pellen, de bonen 6 dagen moeten laten gisten en 11 dagen moeten laten drogen. Dat zijn in totaal, dus, 19 dagen!

Dankzij ‘Cocoa Act 4’, heb ik dus een hoger inkomen en beschik ik sneller over geld. Ik hoef zelf niet voor de gisting in te staan, aangezien dat proces in het gistingscentrum van Dolfin plaatsvindt. Aangezien die fase cruciaal is voor de ontwikkeling van het aromaprofiel van de bonen, wordt er strenger gecontroleerd. Daardoor kan Dolfin chocolade van hoge kwaliteit op de markt brengen.

Vind je ook leuk…