Mijn reis naar Ivoorkust

15 juli 2022

Amandine LARIDON

Marketing & Communicatie bij Dolfin sinds 2020

 

Beste lezer,

Ik schrijf je vandaag met fonkelende ogen en een hoofd vol herinneringen. Ik ben net terug uit Ivoorkust en kan niet wachten om mijn ervaringen in de PARC Community met jullie te delen. Mocht PARC Community je helemaal niets zeggen, lees dan zeker eens het artikel hierover.

Eerlijk gezegd is het moeilijk om in woorden uit te drukken wat een onvergetelijke reis het is geworden. Ik heb zoveel gedeeld, ontdekt en ervaren … Het was gewoon magisch!

In de eerste plaats kon ik mij geen mooier welkom inbeelden dan het welkom dat we kregen van de Community. Die was warm en zo ontroerend. Ik krijg nog altijd rillingen en een brok in mijn keel als ik eraan denk. Ze konden niet wachten tot we zouden komen, ze keken er zo naar uit. Zoveel handen geschud, zoveel glimlachen gezien, zoveel vriendelijkheid … De uitwisselingen die ik had met de inwoners waren stuk voor stuk van onschatbare waarde.

Het was niet de eerste keer dat ik in Afrika was. Maar ik raak elke keer nog overdonderd door hoeveel deze mensen te geven hebben terwijl ze zelf niets hebben … Want ja, geloof me, dat hebben ze! De PARC Community heeft niet eens toegang tot drinkwater… Wat zouden wij doen zonder drinkwater? Daar kunnen we toch helemaal niet zonder!

Ze hebben daar dus ook geen toegang tot onderwijs of gezondheidszorg.

Nu ik terug in Europa ben, heb ik mezelf een eenvoudig doel gesteld: de chocoladeconsumenten bewuster maken van de levensomstandigheden van de cacaoboeren.

Ik ben er dan ook trots op deel te mogen uitmaken van een onderneming die inzet op duurzaamheid, met concrete en meetbare inspanningen. Van alle chocolade die we bij Dolfin kopen, zetten we in het kader van ons “Cocoa Act 4“-programma € 0,10/kg opzij als “Chocoladebonus”. Met de volumes die wij aankopen, kunnen we zo projecten opzetten die inspelen op de behoeften van de inwoners zelf. Ik ben er zeker van dat de omstandigheden in de PARC Community al over een paar jaar beter zullen zijn. In 2023 zullen we een drinkwaterpomp in gebruik nemen.

“We are not big enough to make THE change, but we are big enough to make A change and the impacts of our actions.”

Wil je meer weten over ons “Cocoa Act 4”-project, bekijk hier dan onze verschillende artikels over dit onderwerp.

Vind je ook leuk…