Dolfin

Recepten

Met familie, vrienden of alleen, ontdek onze snelle, gemakkelijke en heerlijke recepten. Aarzel niet om uw heerlijke creaties met ons te delen op de sociale netwerken. We kijken ernaar uit om ze te zien!

Warme chocolademelk

(4 pers.) Verwarm 750 ml volle melk. Laat op een hoog vuur 6 eetlepels Dolfin chocoladevlokken smelten (9 eetlepels voor de mix Wit & Puur en voor Melk met Karamel). Blijf het mengsel gedurende heel de bereiding opkloppen. Dien warm en schuimig op.

Moelleux van chocolade

(6 pers.) Laat 180 g Dolfin chocoladevlokken en 100 g boter smelten in de magnetron. Voeg 60 g fijne suiker, 2 eieren en 70 g bloem toe. Meng goed. Vet de vorm in, bestuif hem met bloem en giet het beslag erin. Bak ongeveer 15 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven. Laat afkoelen en haal uit de vorm.

Chocolademousse

(4 pers.) Laat 90 g Dolfin chocoladevlokken smelten. Spatel er voorzichtig 3 eidooiers en 3 tot sneeuw geklopte eiwitten door. Laat 2 uur in de koelkast opstijven alvorens op te dienen.

Chocoladefondant

(6 pers.) Verwarm de oven voor op 180°C. Laat 100 g boter en 250 g Dolfin chocolade smelten. Klop 4 hele eieren en 150 g poedersuiker tot een smeuïg schuim. Meng de gesmolten chocolade voorzichtig met het schuimige mengsel van ei en suiker. Roer er 100 g bloem door. Giet het beslag in ingevette en met bloem bestoven schaaltjes. Bak 8 tot 12 minuten om een smeltende kern te krijgen.

Chocoladefondant met karamelkern

(6 pers.) Verwarm de oven voor op 180°C. Laat 100 g boter en 250 g Dolfin chocolade smelten. Klop 4 hele eieren en 150 g poedersuiker tot een smeuïg schuim. Meng de gesmolten chocolade voorzichtig met het schuimige mengsel van ei en suiker. Roer er 100 g bloem door. Giet het beslag in ingevette en met bloem bestoven schaaltjes, maak een kuiltje in het midden en doe er wat vlokken Melk & Karamel in. Bak 8 tot 12 minuten om een smeltende kern te krijgen.