Dolfin

1. Mens

Verbetering van de levensstandaard van de producenten van onze cacaobonen:

Ze ontvangen een “kwaliteitspremie” wanneer ze hun cacaobonen verkopen in het fermentatiecentrum van Dolfin

Ze krijgen ook een “chocoladebonus” (€ 0,10 / kg verkochte chocolade). Dankzij hem zal het ingezamelde bedrag elk jaar de uitvoering van projecten binnen de Gemeenschap mogelijk maken (scholen, klinieken, kraamklinieken, toegang tot water, enz.).

2. Planeet

Via zijn project zorgt Dolfin ervoor dat er goede landbouwpraktijken worden ingevoerd voor de productie van zijn cacaobonen.

Dolfin wil ook schaduwbomen planten, die het mogelijk maken om de omliggende gewassen te herbebossen.

Bovendien verminderen we het plasticgebruik met 80% met de nieuwe FSC-kartonnen hoezen voor onze chocoladerepen!

Een mooi gebaar voor de planeet!

3. Kwaliteit

De verse bonen die door de producenten worden verkocht, zijn zorgvuldig geselecteerd.

Vervolgens worden ze gefermenteerd in een fermentatiecentrum van Dolfin, gelegen in Ivoorkust, wat een betere controle van de aroma’s van onze chocolade garandeert.

De expertise van alle belanghebbenden in de hele productieketen, evenals een sterk gecontroleerde fermentatie, resulteren in een meer ontwikkeld aromatisch profiel.

Bij Dolfin gebruiken we alleen ingrediënten van topkwaliteit van natuurlijke oorsprong.

Zo biedt Dolfin u uitzonderlijke chocolade aan!

4. Transparantie

Meer informatie voor de duidelijkheid!

Traceerbaarheid, dat blijven we je vertellen, is het sleutelwoord!

Door middel van het Cocoa Act 4 project is ons doel om een ​​tracering van onze bonen op 100% op te zetten, van de velden tot in het schap!

Onze toezeggingen zijn duidelijk, concreet en meetbaar en zullen binnenkort het onderwerp zijn van een jaarverslag dat beschikbaar is.

Onze Missie

1. People

Verbetering van de levensstandaard van onze cacaobonenboeren:

  • Zij ontvangen een “kwaliteitspremie” wanneer zij hun cacaobonen aan het fermentatiecentrum van Dolfin verkopen
  • Zij krijgen ook een “chocoladebonus” (0,10€/kg verkochte chocolade). Dankzij dit fonds kunnen elk jaar met het ingezamelde bedrag projecten in de Gemeenschap worden gerealiseerd (scholen, dispensaria, kraamklinieken, toegang tot water, …).

2. Planète

Via dit project zorgt Dolfin ervoor dat goede landbouwpraktijken worden toegepast voor de productie van haar cacaobonen.

Dolfin wil ook schaduwbomen planten, die zullen helpen het gebied rond de gewassen te herbebossen.

En daarbovenop verminderen we het gebruik van plastiek met 80% dankzij de nieuwe FSC kartonnen omhulsels van onze chocoladerepen!

Een mooi gebaar voor de planeet!

3. Qualité

De verse bonen die door de producenten worden verkocht, worden zorgvuldig geselecteerd.

Daarna worden ze gefermenteerd in een Dolfin-fermentatiecentrum, in Ivoorkust, wat een betere controle van de smaken van onze chocolade garandeert.

De deskundigheid van alle bij de productieketen betrokken partijen, in combinatie met een streng gecontroleerde fermentatie, resulteert in een beter ontwikkeld smaakprofiel.

Bij Dolfin gebruiken we alleen hoogwaardige ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

Zo biedt Dolfin u uitzonderlijke chocolade!

4. Transparence

Meer informatie voor meer duidelijkheid!

Traceerbaarheid, zoals wij u zullen blijven vertellen, is het sleutelwoord!

Via het Cocoa Act 4-project willen we onze bonen 100% traceerbaar maken, van het veld tot in de winkel!

Onze verbintenissen zijn duidelijk, concreet en meetbaar en zullen het voorwerp uitmaken van een jaarlijks verslag. Zij kunnen op elk moment gemakkelijk worden geraadpleegd op onze website en via onze QR code.