Bij warm weer behouden wij ons het recht voor om de verzending van uw bestelling uit te stellen in het belang van de kwaliteit. Dank u voor uw begrip.

Dolfin

Dolfin fermentatiecentrum

Om het werk van de cacaoboeren te vergemakkelijken, een beter inkomen te garanderen en ten slotte de kwaliteit van de bonen beter te kunnen controleren, wordt in de PARC Community in Ivoorkust een fermentatiecentrum van Dolfin gebouwd.

De gisting van de cacaobonen is een essentiële fase in de productie van chocolade. Op dat moment komen de potentiële aroma’s immers tot ontwikkeling. Dat gaat in drie fases, waar we hier verder over uitweiden. Om de kwaliteitscontrole te garanderen, zullen gekwalificeerde deskundigen op het gebied aanwezig zijn.

De locatie van het centrum is te zien op de foto hieronder.

De werkzaamheden zijn in mei 2022 begonnen. We hebben de eerste steen symbolisch gelegd, samen, tijdens de reis van ons team daarheen. Het centrum zal naar verwachting in september voltooid zijn.