Dolfin

De PARC Community, wat is dat?

De ‘PARC’ Community is een gemeenschap van planters met wie we in het kader van ons ‘Cocoa Act 4’ programma nauw samenwerken. De bonen in onze chocolade worden door die gemeenschap geleverd.

De ‘PARC‘ Community in Ivoorkust bestaat uit 1.000 inwoners en ligt op 60 km van San Pedro en op 22 km van Gnity-Cailloux. Er zijn twee etnische bevolkingsgroepen: de Mossi (van oorsprong Burkinezen, die Moré spreken) en de Baoulé (oorspronkelijk uit Ivoorkust en spreken Baoulé).

De PARC Community in Ivoorkust bestaat uit 1.000 inwoners en ligt op 60 km van San Pedro en op 22 km van Gnity-Cailloux. Er zijn twee etnische bevolkingsgroepen: de Mossi (van oorsprong Burkinezen, die Moré spreken) en de Baoulé (oorspronkelijk uit Ivoorkust en spreken Baoulé).

Sociale info

0
Inwoners in het dorp
0
km van San Pedro (de dichtstbijzijnde grote stad)
0
Gemiddelde leeftijd van de producenten
0
Gemiddeld aantal kinderen per producent

Info over cacao

0
'Cocoa Act 4' producenten
0
Vrouwelijke cacaoproducenten
0
Gemiddelde oppervlakte per producent (in ha)
0
Gemiddeld rendement (in kg/ha)

Ontwikkelingstrajecten

Momenteel heeft de PARC Community …
De dichtstbijzijnde school ligt op 3 tot 4 km, dus kinderen onder de 9 kunnen daar niet alleen heen. Daarom bestaat er sinds 2018 een alternatieve Frans-Arabische “school” in het dorp.

Er zijn vier klaslokalen met plaats voor ongeveer 100 kinderen. Twee ongediplomeerde vrijwillige onderwijzers houden de kinderen bezig en leren hen de basisbeginselen aan totdat ze op eigen kracht naar de officiële school kunnen gaan.

Ze krijgen geen enkel materiaal (zelfs geen krijt voor het schoolbord) en de klaslokalen vallen uit elkaar …

Die “school” zie je op de eerste foto hieronder aan de linkerkant.