Recepten

Warme chocolademelk

(4 pers.) Laat 750 ml volle melk opwarmen. Neem 6 soeplepels chocoladevlokken (9 soeplepels van chocoladevlokken Melk-Puur en Melk-Karamel) en laat ze smelten op een hoog vuur. Klop de mengeling gedurende de hele bereiding op. Serveer warm met een laagje schuim.

 

Chocolademousse

(4 pers.) Laat 90 g chocoladevlokken smelten. Roer 3 eierdooiers en 3 opgeklopte eiwitten onder het mengsel. Laat twee uur rusten in de koelkast.

 

Moelleux van chocolade

Laat 180 g chocoladevlokken en 100 g boter smelten in de microgolfoven. Voeg 60 g fijne suiker, 2 eieren en 70 g bloem toe. Meng goed door elkaar. Beboter en bebloem de bakvorm en giet het mengsel erin. Verwarm de oven voor op 180°C (T6) en laat ongeveer 15 minuten bakken. Laat afkoelen en haal uit de vorm.

 

Fondant van chocolade

(6 pers.) Verwarm de oven voor op T6 (180°C). Laat 100 g boter en 250 g chocolade smelten. Klop 4 hele eieren en 150 g poedersuiker op tot een smeuïge mousse. Meng de gesmolten chocolade voorzichtig onder de mousse van eieren en suiker. Meng 100 g bloem door het mengsel. Stort het deeg in beboterde en bebloemde ovenschaaltjes. Laat 8 tot 12 minuten bakken voor een lopende kern.

 

Fondant van chocolade met hart van karamel

(6 pers.) Verwarm de oven voor op T6 (180°C). Laat 100 g boter en 250 g chocolade smelten. Klop 4 hele eieren en 150 g poedersuiker op tot een smeuïge mousse. Meng de gesmolten chocolade voorzichtig onder de mousse van eieren en suiker. Meng 100 g bloem door het mengsel. Stort het deeg in beboterde en bebloemde ovenschaaltjes, maak een gat in het midden en duw er enkele chocoladevlokken Melk-Karamel in. Laat 8 tot 12 minuten bakken voor een lopende kern.

 

Chocoladetruffels

Vul een kookpot met 300 g chocoladevlokken en 1 soeplepel melk, en laat smelten op een zacht vuur. Blijf het mengsel omroeren tot een gladde massa. Voeg 100 g boter toe en meng. Voeg één voor één 2 eierdooiers en 4 cl vloeibare room toe. Voeg vervolgens al kloppend 125 g poedersuiker toe. Stort de massa in een schaal en houd minstens 2 uur koel. Wacht tot de massa goed hard is, vorm bolletjes en rol ze in fijngestampte chocoladevlokken. Bewaar koel tot ze worden opgediend.

 

Mug Cake

Vul een grote mok met 15 tot 20 g boter en 50 à 60 g chocoladevlokken van Dolfin. Warm het mengsel ongeveer 45 seconden tot 1 minuut op in de microgolfoven, naargelang het vermogen van uw oven. Roer het geheel met een vork voorzichtig om tot een glad mengsel en voeg 20 g suiker en 1 ei toe. Voeg 2 cl melk toe en roer om tot een glad mengsel. Voeg 15 à 20 g bloem en een snuifje zout toe en roer om. Zet nog 45 seconden in de microgolfoven voor een enigszins lopende cake.